Våren 2021 ble Talina Hansen Skogseth utnevnt som en av landets 100 kvinnelige forbilder, sammen med imponerende navn som Gro Harlem Brundtland, Camilla Stoltenberg og Kim Friele.

Talina er skuespiller, manus- og tekstforfatter samt teaterprodusent. Med 30 års suksess og ca 170 oppsettinger innen sceneunderholdning; komedier, revyer, kabareter, spel og barneunderholdning, er hun er en minst like engasjert produsent og administrator som skuespiller. Talina har gestaltet roller i de fleste sjangre, som revyer, farser, drama, spel og barneteater, men det er i de humoristiske rollene hun foretrekker å være. Så har hun også bredest erfaring som komedienne. Talina har også skrevet to familiemusikaler i samarbeid med komponist Svein Gundersen, en lydbok, et storslått historisk spel (fremført fem ganger) og flere revytekster.

Talina besitter et kostymelager med 2000 kostymer, som leies ut til bla film, TV og teater.

I tillegg til utallige teaterproduksjoner, har hun også koordinert både festivaler og evenementer. Talina er en viktig del i det lokale revy- og teatermiljøet i Fredrikstad, men hun har også gjort store oppsettinger på Chateau Neuf, Chat Noir, Edderkoppen Teater og på Scene West i Oslo. Hun turnerer stadig deler av landet med forskjellig forestillinger, både som produsent og som skuespiller.

Talina driver firmaene Talina Produksjon AS og Sørens1 AS, og er styremedlem i Kulturfangst AS. Hun mottok Fredrikstad kommunes kulturpris i 2002. Nominert til publikumsprisen i Fredrikstad 2007, 2012 og 2016. Talina er medlem av Norsk Skuespillerforbund, TONO (forvalter rettighetene for komponister og låtskrivere), NOPA (interesseorganisasjon for komponister og låtskrivere) og Produsentforeningen.